Kampioenswedstrijd Heren 1 zaterdag

May 28, 2017

Het was de laatste competitiedag en niet zomaar één. Het eerste team kon kampioen worden. Een belangrijke wedstrijd dus en dat was te merken. Al de hele week was er een gespannen sfeer in het dorp. Veel mensen hadden alle afspraken voor zaterdag afgezegd en al sinds woensdag is er een wachtrij bij Tattoo Bob.

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Het tennispark stroomde al vroeg vol en was vanaf 12:00 afgesloten om de drukte onder controle te kunnen houden. Om 13:00 kwam de spelersbus het park op. Vier spelers stapte uit en eentje kwam vervolgens aan op zijn elektrische fiets. De zenuwen waren van de gezichten af te lezen. Een paar minuten later kwamen de Nieuwerkerkse tegenstanders. Nog even mentaal voorbereiden met een stuk appeltaart en een drankje en om half twee kon Aron als eerste de baan op. Het team van Lekkerkerk had maar één punt nodig om kampioen te worden. Aron kon de spanning in het dorp dus snel veranderen in vreugde. Het was kort inspelen, want je was aardig snel warm gespeeld in deze hitte. De wedstrijd begon nu echt. Duizenden verdeelt over heel Lekkerkerk zaten in spanning toe te kijken. Er hingen grote schermen waar het duel live op te zien was in het veerhuys, Amicitia en op VV Lekkerkerk, maar natuurlijk zaten de echte fans op de tribune op het tennispak zelf. Aron begon goed en pakte gelijk de voorsprong. Deze voorsprong gaf hij de eerste set ook niet meer weg en het stond 1-0 in sets voor Lekkerkerk. Toen gebeurde er iets wat eigenlijk wel te verwachten was. De enorme hitte werd de tegenstander te veel en hij gaf op. Dit betekende dat het kampioenschap binnen was, de vreugde was enorm. Er moesten nog vier wedstrijden gespeeld worden, maar die deden er niet meer toe. Arian Koning speelde nog een beresterke singel en er werden twee dubbels gewonnen en eentje verloren, maar dat maakte niemand meer uit, want Lekkerkerk is kampioen!!!

8&9 Tennis: Dubbel zo Leuk!

June 1, 2018