top of page

OVER TCL

Geschiedenis

De basis van de tennisclub is gelegd op 29 september 1965. Burgemeester M.J. Muller nodigde een aantal personen uit in het verenigingsgebouw aan de Burgemeester Roosstraat. Er werd een voorbereidingscommissie gevormd. De officiële oprichtingsvergadering was op 11 november 1965. Het bestuur bestond uit R.E.A. Ziel (voorzitter), P.F. Adam (secretaris) C. Borsje (penningmeester) en de commissarissen mw. M. van Limborgh, mevrouw A. Oskam, G. Markensteijn en K. Dijkstra.

De groei van TCL

De vereniging heeft een gestage groei doorgemaakt. Verscholen tussen de Tiendweg, Thorbeckestraat en Groen van Prinsterersingel ontwikkelde de accommodatie zich van twee tennisbanen en een keetachtig onderkomen tot een volledig met kunstlicht omgeven park, bestaande uit zes banen en een modern clubgebouw. 5 van de 6 banen zijn All Weather banen, wat betekent dat er het hele jaar op gespeeld kan worden. 

De tennisclub begon met 114 leden en nu zijn er bijna 430. Het aantal leden wisselde sterk. In 1970 besloot de club ook leden van buiten Lekkerkerk op te nemen. Deze “import”maatregel had een positieve invloed op het verenigingsleven. Er werden leden binnengehaald die organisatorisch veel voor de club gingen betekenen. De club blijft maar groeien en groeien...

Nieuwe banen in 2022

Sinds april 2022 heeft de vereniging ook nieuwe banen gekregen. Daarnaast is er een pad gemaakt tussen baan 2 en 3, 4 & 5 in. Hieronder zie je een aantal foto's van de openingsdag:

bottom of page