top of page

TENNISKIDS

In 2014 zijn wij gestart met Tenniskids. Tenniskids is door de KNLTB ontwikkeld om het tennis nog leuker voor de kinderen te maken. Al meer dan 600 verenigingen doen mee met Tenniskids. TCL zal in 2018 verder gaan met de invoering van Tenniskids in de tennislessen en de competitie.

 

Tenniskids
Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis en is hoofdzakelijk bedacht voor jonge kinderen. Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk.

Het principe

 

Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

• Tenniskids fase Rood (miniveld)
• Tenniskids fase Oranje (driekwart veld)
• Tenniskids fase Groen (groot veld)

 

Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen. De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen. In het programma van Tenniskids zijn de behoeften van jonge kinderen het belangrijkste.

Het speelschema en het banenoverzicht voor Tenniskids 2022 kan HIER geopend worden.

 

Meer weten?
Bezoek de website www.tenniskids.nl of volg tenniskids op facebook voor de laatste ontwikkelingen.
En bekijk het volgende filmpje.

Voor vragen kan je een mailtje sturen naar: tcljeugd@hotmail.com.

bottom of page